В предаването Офанзива с Любо Огнянов по NOVA NEWS Румен Гечев,

...
В предаването Офанзива с Любо Огнянов по NOVA NEWS Румен Гечев,
Коментари Харесай

Гечев: 1110 лв. минимална работна заплата е в пълно съотношение с европейската програма

В предаването „ Офанзива с Любо Огнянов ” по NOVA NEWS Румен Гечев, лидер на листата на Българска социалистическа партия във Видин и втори в европейската листа на партията, разяснява препоръчаните от партията промени в Кодекса на труда.

 

Една от концепциите е минималната работна заплата да се дефинира в размер на 50 на 100 от междинната брутна заплата за страната за интервал от 12 месеца.

 

„ Когато формираме предложенията, вършим относителен разбор какво вършат другите страни членки на Европейски Съюз, какви са директивите, които би трябвало да осъществим. 1100 лева минимална работна заплата, т.е. 50 % от междинната, е в цялостно сходство с европейската стратегия. Това не е толкоз огромно покачване ”, разясни той.

„ Цялата ни обществена стратегия коства 2 милиарда и половина лв.. В нея влизат детски и майчинство. Уточнили сме бюджетния недостиг ”, разяснява още професорът.

 

По думите му от партията са твърдо „ за ” нуклеарната енергетика, довеждане докрай на АЕЦ „ Белене ” и разширението на АЕЦ „ Козлодуй ”.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР